loading

5 предизвикателствата в химическата промишленост, с които Hyster може да помогне

Main Image

За да помогне в тези приложения да се постигнат по-голяма ефективност, Hyster Europe работи в тясно сътрудничество с клиентите в химическата промишленост. За да достави интелигентни решения, които могат да помогнат за преодоляване на типичните предизвикателства при работа.

  • Корозивни течности

Корозивните течности обикновено се обработват или срещат в химическата индустрия за производство, съхранение или рециклиране и могат да причинят големи щети на повдигачите, ако не се наложат правилните мерки.

За да се сведат до минимум щетите и да се поддържат разходите за поддръжка и ремонт, товаро-разтоварните кари Hyster® могат да се специфицират с поцинковани вилици, хромирани пръти с цилиндър в мачтата на машината и със специална грундова боя.

Blog-Post-Image-Chemical.jpg

  • Запалими течности и газове

При някои химични приложения в атмосферата може да има запалим газ или пара, което създава потенциален риск от експлозия.

Работейки с експертни доставчици, като Pyroban, повечето видове товароподемни машини Hyster® могат да бъдат преработени за работа в зона 1 или зона 2. Конструкциите за защита от експлозия помагат на оборудването да се съобрази с ATEX 2014/34 / ЕС в съответствие с EN1755: 2015.

Blog-Post-Image-Chemical_A.jpg

  • Прахообразна среда

За да се намали натрупването на прах около двигателя, мотокарите  Hyster® могат да бъдат снабдени с обратим хидравличен вентилатор, който работи с автоматичен таймер за почистване на остатъчните отлагания, както и с тежък въздушен филтър, който може да помогне за намаляване или приемане на нежелани частици.

Системата за филтриране, независимо от кабината, допринася за комфорта на оператора при прашни операции.

Предлагат се и решения за преобразуване на взривни вещества за Hyster®, които работят в химически приложения, където се намират горими прахове.

  • Неправомерно натоварване

В химическите приложения може да има много различни форми на натоварване и размери, които могат да бъдат трудни за обработване. Например, високи товари и газовите бутилки могат да ограничат гледката на оператора.

За да се противопоставят на това, високоповдигачите Hyster® предлагат опция за високи кабини, за да осигурят видимост за оператора, както и възможност за завъртане на седалките, за да помогнат на шофьорите, които често трябва да са обърнати.

Blog-Post-Image-Chemical_B.jpg

  • Ефективност на флота

Системата за телематичен контрол на Hyster Tracker е налична в цялата гама високоповдигачи Hyster®, което дава възможност на всяко приложение в химическата промишленост да се възползва от по-голяма видимост за това как се използва флотът, и да се намалят разходите.

С обширни данни Hyster Tracker дава възможност на екипа за управление на операциите да намали престоя си и да разбере истинските оперативни разходи. Освен това, използвайки информацията, събрана чрез инструмента за картографиране, е възможно да се оптимизира използването на подемно-транспортното средство по време на цялата операция по манипулиране на материалите.

За повече информация относно интелигентните решения на Hyster®, които да отговарят на Вашите нужди в химическите индустрия, свържете се с нас.